Family History Banner Exchange
Family History Banner Exchange

Index

engvlag.gif (1129 bytes)English version

Welkom op Paulīs Homepage                Wapen van Drente            


Intro

Met deze homepage wil ik de resultaten van mijn stamboomonderzoek toegankelijk maken voor een breder publiek.

Dit stamboomonderzoek, of beter gezegd, deze uit de hand gelopen genealogische hobby, gaat over mijn eigen familienaam Coelingh en de diverse variaties hierop zoals Coeling en Koeling, en de familie namen welkein relatie staan tot deze familie

Daar de vroegste vermelding, in 1431 het "Kulingheguet", te vinden is in het buurtschap Echten, onder Ruinen, zijn er niet alleen diverse stamreeksen van Coelingh's uit Ruinen en omgeving in deze site opgenomen, maar ook informatie over het dorp Ruinen, zoals haar geschiedenis, haar inwoners (stamreeksen) en een bewerking van de Ruiner trouwboeken van 1682 tot 1751 en 1762 tot 1811( D.T.B. nummer 96 en 97).

Verder is er een bewerking van de Trouwboeken van Ruinerwold van 1661 tot 1693, 1707 tot 1709 en 1727 tot 1811 (D.T.B. 98), wilt u een overzicht van wat er momenteel in bewerking is, bezoek dan de in bewerking pagina.

Uiteraard zijn er ook nog de diverse links naar vrienden en bekenden met dezelfde hobby, de diverse archieven zoals Genlias, een echte aanrader als u de draad al in een recent verleden ( na 1813) bent kwijtgeraakt. Genlias biedt u de mogelijkheid om Online kopieŽn van de beschikbare akten van na 1813, tegen een vergoeding, op te vragen.

Misschien heeft de Drents Historische Vereniging (D.H.V.) u wel wat te bieden, of bent u geinteresseerd in de Saksische taal, bezoek dan Plat(t) Online, het wereldwijde forum voor de Saksische taal, kortom teveel om in kort bestek op te noemen,

ik nodig u daarom uit, deze site door te bladeren, en hoop dat u net dat ontbrekende stukje van uw puzzel tegenkomt, wetende dat er nog genoeg stukjes van de puzzel op te zoeken blijven, waardoor Genealogie ook nog in de toekomst voor u een hobby kan blijven zijn.

 

bekijk de statistieken
Bekijk gastenboek

guest-s.gif (9538 bytes)

  bezoekers,  sinds 17 januari 1999
Teken gastenboek

 

 

 

Hosting by WebRing.