PV 544

 
  In augustus 1956 introduceert Volvo haar Amazone. Er wordt gevreesd dat de dagen van de PV 444 geteld zijn. Terecht zoals we nu weten, maar Volvo begrijpt ook dat de Amazone meer een nieuwe markt voor Volvo aanboort dan dat dit model de PV 444 kan vervangen. De Amazone ligt alleen al vanwege de hogere prijs in een ander marktsegment. De productie van de PV 444 loopt ook onverminderd door naast de nieuwe Amazone. Toch is het hoog tijd om de PV 444 te vervangen door een ‘nieuw’ model. Op 25 augustus 1958 introduceert Volvo de opvolger van de PV 444 in de vorm van de PV 544.

De PV 544 is duidelijk gebaseerd op de PV 444, heden ten dagen zou het een facelift genoemd worden. Volvo besluit de PV 444 grondig te moderniseren, geen slechte keuze. De PV 444 geniet een hoge betrouwbaarheid. Door deze modernisering toe te passen wordt ook veel ontwikkelingsgeld gespaard, hetgeen uitdrukking vindt in de prijs van de PV 544. Op maar liefst 13 belangrijke punten wordt de PV 544 grondig aangepakt.

Zo wordt er een vergrote gewelfde voorruit toegepast, waarmee de a stijlen dunner worden en het raamoppervlakte met bijna een kwart toeneemt. Ook bestrijken de nieuwe ruitenwissers bijna ander half maal zoveel ruitoppervlakte. Om het zicht naar achteren te verbeteren wordt de achterruit ook aanzienlijk vergroot. Om plaats te bieden aan drie personen achter wordt de achterbank aangepast, waardoor ook meer beenruimte ontstaat. Verder worden de armsteunen achter in de carrosserie weggewerkt in plaats van op de zijpanelen. Hierdoor neemt de bewegingsbreedte toe. De handrem wordt verplaatst tussen de voorstoelen. Het gaspedaal wordt hangend in plaats van staand gemonteerd. Het dashboard wordt voorzien van een schokabsorberende rand aan de bovenzijde en is vlak aan de onderzijde. De zonnekleppen worden gewatteerd uitgevoerd, en de instrumenten worden vernieuwd in de stijl van de Amazone. Het bevat onder andere een liggende thermometertype snelheidsmeter! Er wordt zelfs een dashboardkastje geplaatst. Gordelbevestigingen zijn nu standaard. Ook ligt de stuurnaaf verdiept. De PV 544 wordt verder voorzien van zelfstellende duo servo remmen, waardoor er minder pedaalkracht nodig is. De stuuroverbrenging is lichter. De achterlichten worden vergroot en de richtingaanwijzers/stadslichten voor worden verplaats naar de spatborden, waardoor ze beter zichtbaar zijn.

Volvo introduceert de PV 544 in maar liefst vier versies. De standaard is enkel in zwart te krijgen, met de B16 die 60 pk levert en een drieversnellingsbak. Hij kost met 9.250 Zweedse kronen evenveel als de PV 444, die hij opvolgt. De Special I wordt verder voorzien van een sigarenaansteker, uitklapbare zijruitjes achter, twee zonnekleppen, dubbeltonige claxon en een luxere stoelbekleding. Bovendien is deze Special I ook leverbaar in de kleuren middernachtblauw en beige. De carrosserie en raamomlijsting zijn voorzien van chromen sierlijsten. De Special II is een Special I, maar dan voorzien van een vierversnellingsbak en andere achterasoverbrenging. Hierdoor nemen de prestaties toe en neemt het brandstofverbruik zelfs af. Leverbaar in zwart, middernachtblauw en olijfgroen. Het neusje van de zalm is de vierde uitvoering, de Sport, voorzien van de specificaties van de Special II, met tevens elektrische ruitensproeiers, veiligheidsgordels, grootlichtsignaal, dagteller en spatlappen. Leverbaar in de kleuren olijfgroen en beige. En oja, natuurlijk de motor, voorzien van 85 SAE pk, voorzien van dubbele SU carburateurs. Van buiten is de Sport variant enkel te herkennen aan twee Sport emblemen op de motorkap, daar waar bij de overige types de zwaluw zit, die als handvat dient om de motorkap te openen.

De PV 544 Sport wordt ook leverbaar in Zweden.

De als PV 544A blijft zelfs twee jaar in productie. In 1960 wordt de ’A’ opgevolgd door de ‘B’. Deze worden voorzien van nieuwe versnellingsbakken de M30 (drie versnellingen) en de M40 (vier versnellingen). Beide versnellingsbakken zijn volledig gesynchroniseerd. In het interieur komen vlakke portierpanelen met eenvoudige armsteunen. De stoelen worden voorzien van extra zijvulling, voor meer comfort. Het kleurengamma wordt uitgebreid met robijnrood (voor de Sport) en leisteenblauw.

In augustus 1961 worden de modeljaren 1962 voorgesteld. De PV 544C. De grootste wijziging betreft de motor, de B18, die ook in de P1800 zit komt nu ook in de PV 544 te liggen. De motor is voorzien van vijf krukas lagers (de B14 en 16 hadden er maar drie) De motor is leverbaar met 75 SAE pk en in de Sport met dubbele SU carburateurs met 90 SAE pk. Ook wordt de PV 544 eindelijk voorzien van een 12 volts installatie. Ook krijgen de ventilatieruitjes andere handgreepjes en wijst de snelheidsmeter nu maximaal 180 km/h aan. De grille is iets sportiever, doordat het meer opengewerkt is, waardoor het rode B18 embleem nog meer aandacht trekt. De richtingaanwijzers voor worden nog meer naar de hoek verplaatst en de zwaluw handvatjes op de motorkap verdwijnen bij de duurdere versies. Het aantal versies wordt beperkt tot drie, waarbij de Standaard en Special I worden vanaf dit modeljaar als Favorit geleverd. De Special II wordt nu Special genoemd en de Sport blijft de Sport.

In 1963 verschijnt de PV 544D, waarbij weinig nieuws is te vermelden, de holle ruimtes worden vanaf dit modeljaar ook ingespoten voor een betere roestpreventie. En de PV krijgt de naafdoppen van de Amazone.

De PV 544E (modeljaar 1964) komt met enkele nieuwe carrosseriekleuren op de proppen, Goudgeel en Blauwgroen. Kleurrijk naast de kleuren Robijnrood (Sport), Leisteenblauw, Grafietgrijs, Damhertbruin, Mistgroen, Wit en Zwart.

Voor de stoelbekleding wordt gebruik gemaakt van een nieuw soort vinylbekleding, die meer op leder lijkt. Ook wordt de hemelbekleding van vinyl waardoor het afwasbaar is.

Nieuwe banden met een smallere witte bandenstreep en met rondere bandschouders geven meer raakvlak. Tijdens het modeljaar worden ook grotere controlelampjes en groene instrumentenverlichting ingevoerd.

De PV 544F (modeljaar 1965) worden voorzien van nieuwe velgen met koelgaten en andere wieldeksels. Ook verdwijnen de type aanduiding op de zijkanten van de motorkap, een moderner embleem wordt aan de zijkant geplaatst.

DE PV 544G (modeljaar 1966) Het laatste modeljaar, waarin de aanpassingen enkel de Sport betreft. De bandenmaat van 165-15 komt eronder te liggen en het vermogen stijgt met 5 pk naar 95 SAE pk. Op 20 oktober 1965 om 15.00 uur rolt de laatste PV 544 van de band.

©ruuds70

 
 

VOLVOWISE

©ruuds70

Hosting by WebRing.