PV 444 katterug

 
  De Volvo PV 444, beter bekend onder de naam katterug is de eerste Volvo die in grote aantallen geproduceerd is. Het model is de basis geweest voor een productietijd van 21 jaar! Volvo ziet al halverwege de jaren dertig dat andere Europese fabrikanten (Opel, Peugeot Renault en Citroen) kleine en zuinige auto’s aan de man brengt met veel succes. Volvo realiseert zich ook dat zij dit niet kunnen evenaren met hun relatief zware zescilinder modellen die simpelweg te duur zijn. Volvo zoekt lange tijd naar een richting om hun kleine Volvo gestalte te geven. Tal van technische oplossingen worden overwogen, zolas een motor achterin, een viercilinder tweetaktmotor.

Er wordt uiteindelijk gekozen voor een viercilinder kopkleppen motor in een zelfdragende carrosserie met onafhankelijke voorwielophanging. De Volvo PV 444 wordt in Stockholm aan het publiek getoond voor een prijs van 4800 Zweedse kronen, gelijk aan die van de eerste Volvo, de OV4. In 1944 is staal echter amper te krijgen als gevolg van de oorlog, waardoor de werkelijke productie nog enkele jaren op zich laat wachten. De PV 444 is steeds voorzien van een zwarte carrosseriekleur, een viercilinder met 40 pk en gekoppeld aan een drieversnellingsbak. Een luxer model in duifgrijs met rode binnenbekleding doet in 1950 haar intrede als PV 444 AS. Tegen het einde van dat jaar komt de B versie die voorzien is van de koekoek op het dak met de richtingaanwijzers. De klapzwenkers verdwijnen.

Hiernaast verdwijnt ook de centraal geplaatste snelheidsmeter, deze wordt geplaatst in het directe zichtveld van de bestuurder. Ook komen er andere bumpers op, hierin wordt ook de nummerplaat achter bevestigd. De luxe kleurenkeuze blijft gehandhaafd; zwart voor de PV 444 B en muisgrijs voor de luxe PV 444 BS. Een variant zonder koekoek, maar met de klapzwenkers wordt leverbaar als Q. De PV 444 C doet haar intrede in 1951, waarbij de 16 inch velgen door 15 inch exemplaren worden vervangen. Deze worden nu met vijf in plaats van vier wielmoeren voorzien. De D versie verschijnt een jaar later met als opmerkelijke extra een verwarming voor de passagiers. Ook verdwijnt de koekoek en worden de richtingaanwijzers op de B stijl gemonteerd. De luxe uitvoering, de PV 444 DS wordt tevens leverbaar in een roodbruine metallic lak, een zeer opvallende en fraaie verschijning in die tijd. Een jaar later is het E type leverbaar, waarbij de standaard verwarming de meest opvallende wijziging betreft.

Aanzienlijk omvangrijker zijn de aanpassingen voor het volgende type, de PV 444 H en de PV 444 HS. De achterruit, tot dusver in twee delen, bestaat nu uit één stuk. Ook worden de achterlichten geplaatst te hoogte van de taillelijn. Het vermogen stijgt van de inmiddels bereikte 44 pk naar 51 pk en de stuurinrichting en versnellingsbak worden aangepast. In 1955 start ook de export naar de USA. Hiervoor worden de PV 444 modellen aangepast (enkel voor de USA). De modellen worden voorzien van beugels op de bumperhoeken. Ook is er een keuze uit meerdere felle kleuren van het interieur. Het meest opvallend is de levering van de 70 pk sterke motor uit de P1900. Voor de Europese markt komt een goedkopere versie onder typebenaming Export als PV 444 HE zonder sierstrips en zonder verwarming. Succes blijft echter uit. Van dit type.

Tegen het einde volgt de K versie de H op. Hierbij verdwijnt de grille met horizontale spijlen voor een verchroomd rooster.

Het L model maakt haar intrede in 1957. Het belangrijkste kenmerk is de invoering van de B16 motor, die in de Sport variant 85 pk levert. De grille wordt aangepast en voorzien van een gouden V. In de USA wordt deze gouden V niet gevoerd omdat dit zou duiden op een V-8 motor. Hiervoor in de plaats wordt het bekende Volvo teken gevoerd. Ook worden de achterspatschermen voorzien van een rondere vorm. De PV 444 wordt tot 1958 geproduceerd (196.004 maal) Hierna is het de beurt aan de opvolger….een nieuwe Volvo, in de vorm van de PV 544.

 
 

VOLVOWISE

©ruuds70

Hosting by WebRing.