Gube

TS i föreningslivet

Hur engagerar man sig för andra transmän? Jag hör inte till dem som är beredda att ställa sig på barrikaderna, eller mer exakt - att medverka i TV och tidningar. Därför försöker jag dra mitt strå till stacken på detta vis genom att ha en hemsida, där jag säger vad jag tycker. Dessutom försöker jag vara med på mailinglistor och i diskussionsfora, och svara på frågor som "nya" transmän har. Av skilda skäl har det blivit så att jag har betydligt mer kontakter i Tyskland än i Sverige, men detta web-site är alltså mitt huvudsakliga försök att dela med mig av mina erfarenheter också på svenska.

Vad gör de andra transmännen i Sverige? Tidigare fanns riksförbundet för transsexuella (RFTS) , men RFTS hade ofta en ganska aggressiv/destruktiv politik mot andra marginalgrupper, som jag uppfattade det, och det har fått mig att inte vilja gå med där. Numera finns det en ny förening - Benjamin pil, men jag har inte någon riktig bra bild av om de är öppnare mot andra trans*-grupper, en blick på deras hemsida just idag ger mig intrycket att aggressionerna finns kvar och att det är viktigt för Benajmin att transgender inte kommer i ätnjutande av medicinsk behandling.

Visserligen förstår jag att i viss mån att vissa TS är oroade över att transsexuella blandas ihop med transgender av andra schatteringar. Samtidigt tycker jag att man måste inse att många transsexuella har rört sig inom andra transgrupper innan de vågar bekänna sin transsexualitet fullt ut. Desutom är transgenders många, mnånga fler än vi, så det är vansinne att tro att man kan marginalisera dem, och naturligtvis dumt att vilja. Därför tycker jag att vi behöver bra kontakter till dessa grupper och till homorörelsen också. Jag tror inte att man kan undvika sammanblandning genom att isolera sig, enda vägen är att informera, informera och åter informera om att inte allt som börjar på trans-, eller har -sex- i sig, är samma sak. För den som är intresserad av argument mot att behandla transsexuella och hur man kan bemöta dessa argument, rekommenderar jag den här pil texten (på engelska, kräver Acrobat Reader)

Andra transmän verkar inom RFSL pil. Jag har inget emot RFSL, men jag är övertygad om att transsexuella blir osynliga i en så stor organisation. Dessutom är det många heterosexuella transmän som inte gärna vill gå med i landets största homo-förening. De känner sig inte hemma där. Alltså är inte heller RFSL det jag drömmer om.

Dessutom finns det sedan ett tag en ny förening för transmän: FtM Sverige med Mikael Hans√n Goobar som ordf√∂rande (Tips om var de har sin hemsida mottages tacksamt).

Så vad gör jag då? Tja, som sagt pil jag försöker hålla igång diverse chattar, men det går ibland lite trögt, jag föröker hålla mailinglistan TM-Norden igång och är även moderator för TransaktivismNorden-mailinglistan.

Tja, och i övrigt hoppas jag på en tolerant men självständig förening för transsexuella ska bildas.

 

Dr Olof

Startsidaninformation för transsexuella män

Vem är Dr Olof?vem Ωr dr olof

Liten transordlistatransbegrepp

Chattar och mailinglistor där man kan träffa på mig.ftm mail chat

Utredningsgången för könsbyte i Sverige.utredning transsexuella

Lönar det sig att byta kön? OlofLΩnar sig kΩnsbyte 1

Lönar det sig att byta kön? HBKlΩnar sig kΩnsbyte 2

På hjärnskrynklarens schäslong.ftm psykiatri

Transman i föreningslivet.FtM fΩrening

Några länkar jag gärna rekommenderar, för den som vill veta mer.ftm lΩnkar

Att injicera testosteroninjicera testosteron

Saker som väl varje transman någon gång måste fundera på.transman fun

Frågor och svarftm faq


Copyright: Dr. Olof, Sweden.
mail
Senaste ändringen 2007-10-12


 

Hosting by WebRing.