FINGERPICKING LINKS

castellano english

TABS download - descàrrega - descarga

LLIBRE RECOPILACIO D'ADAPTACIONS - ALL MY TABS - Tots els meus xifrats - download - descàrrega - descarga

Definició: Estil de guitarra mitjançant el qual el ritme és portat pel dit polze i la melodia és sincopada amb el dit índex o bé amb l'índex i mig. Té els seus orígens en els blues i ragtime nord-americà de començaments de segle. Per a més informació La web de fingerpicking de Josu Gutiérrez.

WEBS DE FINGERPICKING

Kuchar (acoustic fingerstyle) És un lloc fantàstic per entendre el que és el fingerpicking: Articles, links, xifrats, editors de xifrats, llibres, etc...

fingerpicking a Euskadi És una altra lloc fantàstic fet per Josu Gutiérrez que és l'ambaixador del fingerpicking a Euskadi. A la web trobareu els millors artistes, xifrats, tècniques i links. No dubteu en contactar amb ell.

Josep Traver És una professional de primera. Professor de guitarra, autor del llibre "Guitarra Bluegrass". Els seus articles a revistes especialitzades són imprescindibles. Ha gravat diversos discos i és la generació que farà triomfar el picking al nostre país.

Milaresolsimi fingepicking resources És una altra lloc inoblidable de recursos de fingerpicking. Primer Larry Khuns i ara Michell Dalle Ave fan d'aquest espai la "catedral dels xifrats". Hi trobem una quantitat immensa de xifrats i transcripcions que augmenten dia a dia. Una especial atenció al meu amic James Cobble que adapta temes i que treballa incansablement per a oferir a tots els afeccionats el millor del picking.

Fingerpicking.net (fingerpicking Itàlia) Reno Brandoni ha fet un gran esforç per provar de fer arribar el fingerpicking a molts llocs d'Europa. Stefan Grossman va estar uns anys a Roma i creiem que la llavor que va deixar ha donat el seu fruit en aquesta web.

Taller de Guitarra de Lluís Murillas Si voleu aprendre guitarra online de mans d'un professional de primera, no dubteu en visitar aquesta web.

Web de fingerpicking de Marc Remy Un altre espai interessant i molt ben muntat. Val la pena perdre-hi una bona estona. La feina de Marc és realment lloable.

Guitare33.com És un lloc on malgrat que el protagonisme virtualment se l'emporta la guitarra, els cursos, xifrats, programes editors, etc... fan d'aquest lloc un espai que cal visitar.

Antoine Payen és un guitarrista francés i un bon amic. Toca únicament amb dos dits, tal com ho feien els llegendaris Gary Davis, Merle Travis i Doc Watson. Si voleu comunicar-vos amb ell és un habitual del club "picking" dels e-groups. Com el Denis, et resoldrà qualsevol dubte de picking

Denis picking: Dennis Manlay és un bon guitarrista i també amic. Cal visitar la seva web personal . És el director del club "picking".

AUTORS

Marcel Dadi És un guitarraista excepcional. Personalment crec que és el millor, tant a nivell tècnic com a nivell creatiu. L'harmonització de les seves peces són una obra d'art. Cal escoltar-lo. La seva mort prematura ens va deixar orfes injustament.

Stefan Grossman Qui no ha estudiat en els llibres de Grossman? És un incondicional de l'educació en fingerpicking. En els darrers anys ha editat un gran quantitat de videos educatiu i de concerts de tots els autors. Els que vivim molt lluny dels Estats Units és l'única forma de poder veure en directe als nostres herois.

Chet Atkins No cal explicar qui és Chet Atkins. Anomenat com a millor guitarrista mundial en diverses ocasions, és una llegenda vivent. La quantitat de clubs de fans, admiradors, adaptadors, gravacions etc... fan d'ell una figura indiscutible del fingerstyle.

Rev. Gary Davis Un altre màster del fingerpicking. El seu estil particular amb "escales-llampec", contrapunts, experiència i diversitat de coneixements i influències, fan d'ell un pou inesgotable de saviesa musical. Mai em cansaré d'escoltar el "If I had my way" i "Let us get together".

Merle Travis és altra pilar fonamental del fingerpicking. Va aprendre dels seus veïns a Rosewood, Kentucky. L'estil de guitarra de Kentucky és especial i una gran quantitat de músics han seguit aquest estil. Es creu que un guitarrista negre a començaments de segle, treballant al ferrocarril, va passar per Rosewood (Kentucky) i va revolucionar l'estil de guitarra. Es va fer molt famós en els anys cinquanta i l'aparició a la pel.lícula "d'aquí a l'eternitat" al costat de Frank Sinatra el va catapultar al "show bussines". La seva harmonització dels temes la va aprendre de les bandes musicals de ràdio dels anys quaranta (western swing).

Woody Mann És un educador i guitarrista molt interessant. El seu llibre "six black blues guitarists" és una joia.
Jerry Reed és un guitarrista excepcional. El seu estil ràpid i arpegiat és realment inigualable.

Giovanni Pelosi És un guitarrista italià, amic de Stefan Grossman. És també un gran arranjador. A la seva web podreu descarregar-vos les seves adaptacions.

Toni Giménez El Toni Giménez és un gran amic i havent-se especialitzat en la música folk i en l'educació l'haig de felicitar per haver utilitzat sempre que ha pogut l'estil de fingerpicking. Endavant Toni!

WEBS DE GUITARRA


Totes elles es caracteritzen per oferir a l'internauta recursos diversos: xat, xifrats i partitures, MP3, fòrum, cursos, articles, entrevistes, etc…

About acoustic

Co-acoustic

Guitarist

Screaming fingers

Acoustic guitar

Guitarsite

Guitar

Laguitare

Wholenote

Guitarnotes

Ultimate-guitar

Guitar33

WEBS DE XIFRATS (TABS)

Les webs especialitzades en fingerpicking són les millors per trobar xifrats. També al club "fingerstyle-l" dels e-groups teniu arxius fantàstics amb format tabledit de molts autors. Les que indiquem seguidament tenen milers de xifrats (com OLGA) de tot tipus de música, molt sovint en format texte. Altres són recopilacions de webs de xifrats i altres són buscadors de xifrats.

Olga

Top100tabsites

Arranjaments

Xifrats des de França

Guitarboard

Guitartabs

Consult-eco

Xifrats italians

Co-acoustic

Concentric

Guitaretab

Guitaretabs

BUSCADORS DE XIFRATS

Tabrobot

Tabcrawler

Tabseek

Tabfind

FORUMS

Els dos detallats són els més especialitzats en fingerpicking. Tanmateix, a la majoria dels clubs en el següent apartat també trobareu els fòrums de discussió.

Forum fingerpicking

Forum Woodshed Stefan Grossman

CLUBS / FORUMS

Club Yahoo de fans de Chet Atkins: Tots els membres són experts i podreu aconseguir xifrats i notícies de Chet Atkins. També trobareu el xat.

Texas club de fingerpicking: Un altre club de trobada per als seguidors i fanàtics de Chet Atkins i Travis. Teniu un xat setmanal i també un àlbum de fotos dels socis.

Club de picking (França): Tota una colla de seguidors del fingerpicking. Antoine Payen i Dennis Manlay són els més habituals.

Club de thumbpicking USA: format per poques persones, es centra exclussivament en l'estil de Merle Travis i Chet Atkins.

Mudcat cafè: Un club de folk que és molt divertit. Està més especialitzat en blues, encara que també hi trobareu bluegrass.

La guitare fingerstyleForum dirigit per Michel Dalle ve. Fingerstyle en general.

Club de fingerstyle: Fingerpicking i fingerstyle en totes les seves vessants.

club de fingerpicking a Espanya: un club força solitari.

COMPRES

Musica a Yahoo Un directori impressionant en discos. El mateix disc es pot adquirir en diversos llocs i a preus diferents. Teniu la garantia de Yahoo.

Videos de Grossman Si voleu videos de concerts de guitarristes de fingerpicking o acústics, no dubteu en acudir a Stefan Grossman; ell és el millor.

Frets Una altra botiga amb accessoris, cordes, instruments, etc...

Oscarmusic A França, una de les millors. Partitures, videos, llibres, etc...

Amazon Una de les primeres llibreries i tenda de discos virtual.

Cdnow Una altra botiga de música per comprar CD's on line.

Elderly Instruments Una botiga clàssica en tot tipus d'instruments, accessoris, etc...

Discos de guitarra: Una web per comprar CD's de guitarra.

BASES DE DADES MUSICALS

All Music Guide És una gran base de dades amb biografia, discografia, MP3, links, etc... Només informa i no té possibilitats de compra on line. Teniu links (vincles) amb tots els articles i, a l'igual que Yahoo, buscador d'artistes, temes o bandes.

Guia musical de Yahoo. Com sempre, Yahoo treballa acuradament. La base de dades de Yahoo és molt complerta i exhaustiva i afegeix la possibilitat d'adquirir els productes a diverses tendes on line amb la supervisió de Yahoo.

Guia d'instruments musicals Una bona guia d'instruments musicals

PROGRAMES

Tabledit Un gran programa per llegir, composar i arranjar temes de fingerpicking i de guitarra en general. Imprimeix acords, partitura i xifrat. Reprodueix en midi i ens mostra dinàmicament les posicions de la mà esquerre. Per cert, existeix una versió demo (shareware).

CONTACTE

Si us plau, si sou aficionat al fingerpicking o a qualsevol dels guitarristes o artistes anteriors, no dubteu en enviar-me un MAIL

nom:

email:

Comentaris:


Signar llibre visites
Veure llibre de visites
Yahoo! en catalàOpcions
[ Yahoo! España]opciones

Faci clic per a subscriure's a thumpickin


Click per a subscriure's a la llista francesa de picking

Yahoo! en català


Suscríbete a fingerpicking
Powered by es.groups.yahoo.comYahoo! Grupos
Hosting by WebRing.