Chevrolet Corsica
-pientä laittoa
                                    Lainaus Corsican pääsuunnittelijalta Don Laskylta:
    
  
We poured more planning, money, and manpower into Corsica's development than  
                                                any other car in GM history


                                  
Silti ei tullut Corsicasta täydellistä, vaan se vaatii aika ajoin
                                                           
pientä laittoa.
Sivuston tarkoituksena on antaa vinkkiä tee-se-itse -miehille Corsican erinäisten pikkulaittojen ja huoltotoimenpiteiden saralla.
  
Kaikki sivun jutut on tehty vuoden 1993 malliseen kiesiin, jossa on 3,1 litran kiuas ja 3-lovinen automaattivaihdelaatikko.
Myyntipalsta
Saa tämmöisen ostaakin, klikkaa
Tavaraa myytävänä täällä
Erilaisia korjauksia
Ratkennut jarruputki
Jarruputket ovat loppujen lopuksi melko ohutta tavaraa, ja siksi ne hapantuvat autossa kuin autossa puhki lopulta.
Ruostunut jarrunesteputki vaihdetaan uuteen täällä
Katkennut pyöränpultti
Ei ole tavatonta, että pyöränpultti saattaa katketa kun voimakas luomakunnan kruunu äheltää irrotettua pyörää paikalleen. Pultit saa ehjiksi täällä:
Etupyörä      Takapyörä
Perushuoltoa
Jarrupalojen vaihto
Etujarrut ovat ne, jotka auton ensisijassa pysäyttävät. Kova vastuu aiheuttaa myös kovaa kulumista ja jarrupalat on vaihdettava uusiin aika ajoin.
Jarrupalojen vaihtaminen täällä
Vaihteistoöljyn vuoto
"Kuukautiset" eli punaisen Dexron III:n valuminen parkkipaikalle auton alle tapahtuu yleensä vaihteistoöljypannun tai mittatikkuputken tiivisteestä. Joskus voi selvitä helpommallakin kuin näiden vaihdolla.
Täällä tätä asiaa
Jarrukenkien vaihtaminen uusiin
Tämän työn joutuu tekemään auton eliniän aikana ehkä vain muutaman kerran. Jarrukenkien vaihto tulee kuitenkin vääjäämättä eteen. Se, miten homma hoituu, voi katsoa alla olevasta linkistä.
Takajarrujen uusiminen
Kallistuksenvakaajatangon koiranluiden vaihtaminen
Toisin kuin monissa euroautoissa koiranluut ja niiden kestävyys eivät ole Corsicassa mikään iso ongelma. Amerikan Joe ei kuitenkaan kykene ikuista rautaa takomaan, joten ennemmin tai myöhemmin luiden vaihto tulee ajankohtaiseksi myös tähän autoon. Koiranluun kulumisen oire on pyörän alueelta kuuluva kolina.
Koiranluut vaihtoon täällä
Takaiskunvaimentimien vaihtaminen
Iskarit kuluvat loppuun ennemmin tai myöhemmin, ja silloin Corsican pehmeä kyyti alkaa muuttua liian lullamaiseksi.
Takaiskarien vaihto tästä
Laturin vaihtaminen
Corsicassa laturi on CS-130 -tyyppinen umpinainen laitos, jossa laitteen sipatessa ei ole mahdollisuuksia alkaa turata hiilien, jännitteensäätimien ja laakerien korjaamisella. Vanhan tilalle pitää laittaa kokonaan uusi.
Laturin vaihtaminen tästä
Käsijarrun säätäminen
Joka vuosi katsastusmies pompsauttaa leimalta kymmeniä tuhansia autoja, koska käsijarru ei pidä näissä kieseissä mitään. Corsicassa ei tarvitse tapahtua näin, koska seuraavassa linkissä voi oppia, miten seisontajarrun säätö tapahtuu.
Tästä kiristämään käsijarruvaijeri
Öljyvuoto ja jauhometodi
Vanhemmiten Corsicoissa yleinen öljyvuoto tulee öljypumpun akselin ja sen kansihatun koppuroituneiden tiivisteiden välistä.
Se korjataan täällä
Öljynvaihto
Moottoriöljyn vaihtaminen on keskeinen auton kuin auton huoltotoimenpide. Uusi öljy voitelee moottoria paremmin kuin vanha metallihiukkasilla ja rikillä kyllästynyt.
Tästä vaihtamaan Corsicaan öljyjä.
Rekisterikilven valon korjaus ja suojausparantelu
Palanut rekisterikilven lamppu on katsastuksen vikalistan klassikko.
Sen saa kuntoon tästä
Ilmansuodattimen vaihto
Ilmansuodattimen tehtävä on suodattaa moottorin käyttämästä ilmasta epäpuhtaudet pois.Koska suodatin menettää käytön myötä läpivirtauskykyään, se täytyy vaihtaa aika ajoin uuteen. Muuten moottorin teho alkaa laskea ja bensankulutus nousta.
Tästä ilmanputsaria vaihtamaan
Vaihdeshifterin merkinnät
Miltei kaikissa vanhoissa Corsicoissa vaihdekepin vaihteenosoittajamerkit ovat käytön seurauksena luiskahtaneet pois paikaltaan. Tämä ongelma ei vaikuta ajoon, mutta voi haitata esteettistä silmää kun vaihteen ollessa P:llä osoittaja näyttää R:ää, tai D:llä kakkosta, ja kakkosella ykköstä. Osoittaja on helppo laittaa kuntoon.
Rasvanipat
Corsicassa ei tarvitse vaihdella eurokinnerien tapaan etupyörien ohjauksen palloniveliä muutaman vuoden välein. Pallojen "ikuisen elämän" takuuna ovat rasvanipat, joiden kautta palloihin pystyy puskemaan aina uutta rasvaa vanhan haihduttua/tursuttua nivelien kumitiivisteiden väleistä ulos. Rasvaus vain täytyy muistaa ja osata tehdä...
Tästä rasvailemaan palloniveliä
Tästä oppimaan vaihteenosoittajan fiksaamista
Heikko ilmavirtaus
Yleinen vika ikääntyvissä Corsicoissa on kojelaudan ilmasuuttimista tulevan ilmavirtauksen heikko teho (koskee niin kylmää kuin kuumaakin ilmaa). Tämä johtuu siitä, että ohjaamoon tuleva ilmavirta joutuu kulkemaan ilmastointilaitteen haihdutinkennon läpi, joka ajan myötä tukkeutuu siitepölystä, puiden varistamista siemenistä yms. ilmassa kiitävästä tavarasta.
Lampunvaihto
Ennen vanhaan palaneen ajovalopolttimon saattoi vaihtaa helposti tiensivussa ilman työkaluja. Sitten keksittiin "jälkimarkkinointi".
       Tämä tarkoitti sitä, että nopeasti kuluvat osat sijoiteltiin hankaliin paikkoihin hankalasti vaihdettaviksi. Esim. tekemällä lampunvaihto vaikeaksi, saadaan myydystä autosta lisäarvoa, koska lamppuja vaihdetaan paljon joka vuosi. Kolmen euron lampunvaihtoon tulee 50 euroa lisäarvoa, kun autonomistaja osaamatto-muuttaan ja työkaluttomuuttaan joutuu viemään kärrynsä valtuutettuun merkkikorjaamoon vaihto-operaatiota varten. Miljoonan auton lampunvaihto tuottaa 50 miljoonaa euroa lisätuloja vuodessa.
       Corsica kuuluu autoihin, jossa jälkimarkkinoinnin oppi on pantu täytäntöön. Oppi saa kuitenkin potkun persuuksiinsa seuraavasta linkistä:
Tästä Corsican ajovalopolttimoa vaihtamaan
Tästä kennon sijainti tuulettimen moottorin takana ja pesuohjeet
Vesivuodot
Eräs vanhojen Corsicoiden heikkouksia on paikoin kehno vesitiiviys. Kovalla sateella saattaa esimerkiksi auton pelkääjän puolisen etuistuimen jalkatilaan valua vettä. Yhtä lailla vesi saattaa kostuttaa kuljettajan lattian.
Tässä vinkkiä matkustajan puolisen veden tulon tyrehdyttämiseen
Tässä taas ohjetta kuljettajan puolta kastelevan vesivuodon tukkimiseen.
Muuta
Vikakoodien lukeminen - ghettomenetelmä

Ensisijaisesti Corsican vikatietokoneen muistin lukeminen piti tapahtua GM:n merkkihuoltokorjaamojen skannereilla ja niihin liitetyillä vikadiagnostiikkalaitteilla. Corsican tuotannon ollessa vielä alkuvaiheessa ja koko tietokonesysteemin ollessa muutenkin suhteellisen uusi asia, kaikki merkkikorjaamot eivät halunneet investoida kalliisiin laitteisiin, joten vikojen lukemiselle piti kehittää varajärjestelmä. Tämä varajärjestelmä oli yksinkertainen ja se sisältyi autoon itseensä.

Varajärjestelmän idea vuosi nopeasti tee-se-itse -miesten tietoisuuteen, eivätkä he yhtenä asiakasryhmänä -eivätkä muutkaan joille he asiasta kertoivat - enää halunneet maksaa siitä, että merkkikorjaamo lukee vikakoodeja hienolla laitteellaan, kun samat numerot saa vedettyä autosta ilmaiseksikin varajärjestelmän avulla.

Osaltaan tämä ghettojen autokorjaamoista levinnyt tietoisuus Chevyjen vikakoodivarajärjestelmästä viivästytti uuden sukupolven vikatietokoneen kehitystä aina vuoteen 1994 asti, jolloin varajärjestelmä poistettiin Corsicasta ja muistakin GM-autoista. Siitä eteenpäin vikoja luettiin vain skannereilla.

Tästä vikakoodeja lukemaan vuosien 1987-1993 varajärjestelmällä

Bensansuodattimen vaihto
Parin vuoden tai noin 50 000 km:n välein Corsicaan on hyvä vaihtaa bensansuodatinpatruuna. Tämä antaa menovedelle jälleen hieman sutjakamman virtauksen.
Tästä bensansuodatinta vaihtamaan
Ruostesuojaus, malli 1960-luku
Corsican pellit olivat jo tehtaalla sinkityt. Se on vähän auttanut ruosteentorjunnassa, kun auto on möyrinyt Suomen talvisen tiestön suolavellissä. Lisäsuojauksien laitto auton pohjaan ei kuitenkaan tee koskaan pahaa.
       Vanhoista ajoista autojen ruostesuojaus on kehittynyt lihavaksi ammattilaisbisnekseksi. Kun vanhan auton vie ruostesuojausliikkeeseen, hiekkapuhalluttaa ruostekukat pohjasta ja antaa laittaa massan päälle, niin yli eurotonni on palanut kevyesti. Köyhät ja perinnemiehet tekevät sen toisin... Isoisän reseptin perinneaineet mahdollistavat sen, että vanhoja kukkiakaan ei tarvitse välttämättä poistaa, mutta käsittely on tehtävä joka vuosi. Vain silloin ruostuminen jää vähäiseksi. Kustannuksetkin jäävät vain noin 10 euroon per laaki.
Tästä 60-luvulle ja ruostesuojailemaan
Lisää tulee kun on taas laittoa ja huollettavaa.....
Contact Info:
Name: jvaisane, Pori
Email: jvaisane@bol.com.br
2006-2009
Hosting by WebRing.