Om Cavalier King Charles Spanieln
"Cavalieren är en liten hund runt 33cm i mankhöjd och väger runt 8kg. Dom har en lång och silkeslen päls som är ganska lätt att hålla efter själv. Dom kan få tovor men är ganska lätt att hålla efter om man kammar dom regelbundet. Temperamentsvis är cavalieren en snäll och inte aggresiv hund som älskar allt och alla, och bör därför få vara med familjen dygnet runt. Cavalieren älskar att få följa med överallt. Den kan lika väl följa med på långa skogspromenader som en liten runda i parken. Cavalieren älskar att få sitta i knät och låter man så vill dom gärna sova i sängen. Dom följer en som skuggor, tro inte att du kan smyga dig ut. Ett lite steg om dörren eller lite klirr från nyckeln och dom är vid dörren fortare än du anar. Cavalieren är en rolig liten hund som är väldigt lätt att träna och som lätt kan ta sig till eliten om man bestämmer sig för att tävla med dom. Cavalieren är också en ganska bra vakt hund som låter dig veta om det är någon utanför dörren. Men så fort någon kommer i så hälsar dom dig välkommen oavsett om du är en gäst eller en tjuv. Alla cavalierer har olika personligheter precis som människor. Vissa är lugnare än andra och andra mer pratigare. Men en sak har alla gemensamt och det är att dom är en alltid svansviftande hund som har enormt mycket kärlek att ge. Det är det som gör dom till en CAVALIER KING CHARLES SPANIEL."
Den här texten och vovven har jag tagit från Cavalierportalen, det är Pia som gjort den sidan... jag tog hennes grafik också! Länk till hennes grafi hittar du under Länkar!
Cavaliern finns i fyra färger:

1.Black and tan; dvs korpsvart med rödbruna tecken över ögonen, på kinderna, öronens insidor, på bröstkorgen, benens och svansens undersida (omkring analöppningen). Tanfärgen ska vara klar.

2.Ruby; dvs enfärgad djup röd. Vita tecken är inte önskvärda.

3.Blenheim; dvs varmt kastanjefärgade tecken (väl uppbrutna fläckar) på pärlvit botten. Tecknen ska vara jämnt fördelade på huvudet och lämna plats mellan öronen för den mycket uppskattade rombformade fläcken (spot), som är speciellt karakteristisk för denna färgvariant.

4.Trefärgad; dvs svart och vitt jämnt fördelat och uppbrutet, med tan (rödbruna) tecken över ögonen , på kinderna, öronens insidor, på benens insidor och svansens undersida.
Den här texten har jag tagit från Cavaliersällskapets hemsida.
Trefärgad Cavalier
Ruby färg, till vänster
Hosting by WebRing.