Index

Menu
Home
Privacy
Verhalen
Gedichten
Opmerkingen
Links
Informatie

Gastenboek
    - Tekenen
    - Bekijken

Forums
Awards

Welkom bij de web-pagina's van een slachtoffer van Sexueel Misbruik

Een vraag waar veel mensen, die sexueel misbruikt zijn, mee rondlopen is "Wat moet ik nu?", "Moet ik nog verder met mijn leven?". Zowel mannen als vrouwen lopen, nadat ze zijn misbruikt, rond met deze vragen.

De verwarring is nog groter als het misbruik is gebeurd toen ze nog een kind waren.

Mensen vergeten vaak dat ook mannen en jongens sexueel misbruikt worden.
Deze pagina's heb ik opgezet omdat ik zelf als ventje van 13 misbruikt ben. Je weet niet wat je overkomt en je weet niet wat je op zo'n moment moet doen.

Zelf heb ik er twintig jaar over gedaan eer ik mijn verhaal durfde te vertellen. Pas nadat ik het verteld had, begon ik in te zien dat ik niet de enige was, die zoiets overkomen was. Ik heb daarna behoorlijk wat internet sites bekeken en gezien dat dit inderdaad zo is.
Er zijn meer mannen, die sexueel misbruikt zijn, dan ik dacht.
Een heel verontrustende conclusie.
Op het Web zal je echt niet iedereen vinden, die ooit misbruikt is, wat betekent dat het maar een topje van de ijsberg is.

Deze pagina's ben ik op een gegeven moment begonnen om mensen te proberen te informeren over het het feit dat er slachtoffers van sexueel misbruk rondlopen en dat deze slachtoffers door een hel gaan.
Slachtoffers,die in hun jeugd misbruikt zijn, zijn beroofd van heel veel dingen, die anderen voor lief nemen. Vaak hebben ze moeite met genegenheid, denken ze dat iedereen het aan ze kan zien en worden ze naast het sexuele misbruikt nog eens psychisch onder druk gezet door de dader, omdat ze het tegen niemand mogen vertellen. Dit hoeft niet eens expliciet door de dader gezegd te worden. Over machtsmisbruik gesproken.

Helaas is er op de vraag "Misbruikt, Wat nu?" geen passend antwoord te geven. Iedere situatie is weer uniek. Toen ik eenmaal zover was om het te vertellen, dacht ik dat ik makkelijk advies van andere slachtoffers zou kunnen krijgen.
Alle adviezen zijn even goed bedoeld, maar niet ieder mens reageert hetzelfde en ook verschilt de vorm van misbruik vaak. Bij de een is het een ouder, of een ander familielid, waardoor de stap voor het slachtoffer om te vertellen wat er gebeurt is vaak moeilijker wordt. Bij de ander is het een totale vreemde. Dat neemt niet weg dat elke situatie even erg is, maar de manier om er mee om te gaan is verschillend.

Je zal op de pagina's dus niet een kant-en-klaar antwoord krijgen. Dat is helaas niet mogelijk. Ik hoop door deze pagina's informatie te kunnen geven over sexueel misbruik bij mannen. Tevens hoop ik dat ik mensen kan bereiken, die niet met sexueel misbruik in aanraking zijn geweest, en hen op deze manier te laten zien in wat voor hel een slachtoffer moet leven.

Wat ik je hier hoop te bieden is:
  • je informatie kunnen geven over eventuele instanties, die hulp kunnen bieden
  • je verder op weg kunnen helpen naar sites, die misschien meer informatie over jou specifieke situatie hebben
  • je een plek aanbieden, waar je je eigen verhaal kwijt kan, en verhalen van anderen lezen
Wanneer je suggesties hebt voor items, waarvan je vindt dat ze op deze pagina's thuishoren, stuur dan even een mailtje naar The Wiz

Misbruikt, wat nu?... is Copyright 2000-2001, The Wiz.
Stories, comments, journals, and other submissions posted on Misbruikt, wat nu?... are Copyright their respective owners.

Hosting by WebRing.